Akupunktur

 Jag erbjuder västerländsk medicinsk akupunktur som hjälp främst vid smärt- och stresstillstånd. Min utbildning i akupunktur fick jag i min grundutbildning till sjukgymnast (Luleå tekniska universitet, 2008) Utöver det har jag gått en vidareutbildning för "akupunktur vid stressrelaterad ohälsa". 

Besvär som kan behandlas med akupunktur är bl.a smärta från stöd- och rörelseorganen (rygg, nacke, höft, knä, axel osv). Även huvudvärk / migrän kan behandlas. Diverse muskelinflammationer, även i akuta skede, när annan behandling inte rekommenderas.  

Tennisarmbåge, axeltendinditer, hälsporre, käkproblematik är även knepiga tillstånd som går att behandla med akupunktur, bäst resultat fås när vi blandar akupunktur med sedvanlig fysioterapi.

Vid långvarig smärta (när inget annat fungerar) fungerar akupunktur bra för att bryta smärtcirkeln. Det är vid kroniska besvär jag har sett de bästa resultaten. Här är det tålamod som gäller. Akupunktur är inget quick-fix och vid långvariga besvär krävs det ca 10 behandlingar för ett varaktigt resultat.

 

Stressrelaterade tillstånd jobbar jag mycket med. Akupunktur kan lindra t.ex ångest- och depressionssymptom. En akupunkturbehandling får dig även att känna dig avslappnad och minskar stresshormoner och fysiologiska stresssymtom. 

Andra tillstånd som kan hjälpas med akupunktur är bl.a posttraumatiskt stresssymtom, sömnstörning och utmattningsdepression.

 

Övriga besvär jag jobbar med är ibs (stressmage), graviditetsillamående, foglossningsbesvär. 

 

Har du läkarremiss får du kela-ersättning för dina behandlingar. Tveka inte att ta kontakt om det är något du funderar över.

Akupunkturbehandling

Många undrar om akupunktur gör ont. Det gör det inte. Ett litet stick kan kännas precis när nålen sätts in. Sedan känns nålarna i regel inte alls av. Nålarna jag använder är 2-7 cm långa. Själva nålsessionen tar ca 20-40 min, beroende på vad och vem som behandlas. 

En behandling är väldigt avslappnande och ger en behaglig känsla i kroppen. Många somnar och sover genom sessionen. 

Personligen brukar jag kalla det "rödvins-effekten", dvs det blir samma känsla i kroppen som efter ett glas rött.